måndag 5 oktober 2009

Vikingarnas Inbjudningssegling (Seger igen!)

Helgen 26-27 september seglades Vikingarnas Inbjudningssegling. Tävlingsformen är bana och det seglades 3 race under lördagen och 2 race under söndagen. Vädret var perfekt. Strålande sol och frisk vind.

Första racet gjorde vi en mycket bra start vid lovart flaggan. Vi var lite ringrostiga under de 3 varven och strulade till en spinnaker nedtagning trots det seglade vi bra och kom in på en andra plats.


(bild lånad från Vikingarnassegel sällskap) Se fler bilder här: http://vss.nu/smottogott/album/inbj-09_KS/inbj-09_KS.html

Andra racet satsade vi på en något friare plats på startlinjen och timade skotten perfekt. Allt gick mycket bra tills andra varvet då vi fick problem att få upp genuan efter länsen. Vi låg stilla ett bra tag innan vi fick fart på skutan. Detta var vårt sämsta race totalt och vi seglade in på en 5:e plats.
Tredje racet startade vi någonstans mitt på linjen och kom iväg bra. Under första kryssen hittade vi ett eget spår och rundade lovartmärket tillsammans med de klart snabbare båtarna. Resten av racet gick klanderfritt och vi seglade in på första plats.
Tyvärr inträffade en läskig krock mellan en Carrera och en Z31:a. Som tur var blev ingen skadad. Läs om och se bilder på skadorna här: http://www.blur.se/2009/10/01/deformationszon/

På söndagen var det samma förhållanden dvs sol och frisk byig vind.
Vi hade nu blivit av med ringrosten och starter, slag, spinnakersättningar/ nedtagningar gick mycket bra. Vi seglade smart och enkelt och plockade inkasserade en andra och en första plats på de två racen.

Då man räknade ihop resultaten av alla seglingar slutade vi som segrare och försvarade därmed vår seger från förra året. Jättekul!

Ombord var som vanligt Tobias, Jonas, Niklas och Erik. Tack för ett bra arbete och en fin säsongsavslutning med Naomi.

Länk till resultatlista

3 kommentarer:

Stefan K sa...

Hej! Kul med vinst igen. Grattis så här i efterhand. Hur gick det mad crash-båtarna, vad hände egentligen..?
Ser av en slump att vår gamla NF Blåsningen SWE-202 används som startbåt..
Lite synd att ha en så vass NF liggande som funktionärslåda... :-)
Vet du vem som har "Blåsningen" idag?
Seglarhälsningar
StefanK
stefan.kindeborg(At)gmail.com
www.dehlerdoris.blogspot.com

Naomi sa...

Tack! Ja det känns lite avlägset nu när snön ligger halvmeter djupt:)
Jag vet inte vad som hände efter seglingen men upphovet var rent slarv. De både inblandade båterna hade tidigare varit inblandade i fler "märkliga" situationer innan kollisionen så jag tror att det var en stor del orutin.
Tyvärr så har jag inga info angående Blåsningen men antagligen ligger hon på Vikingarnas och är ägd av någon aktiv i klubben.

Väl mött! Du skulle köra Watski 2 Star va?

//Tobias

Dehler-Doris sa...

Jo, vi ska köra W2SB. Vi har inte kört så hårt med Dehlern än. Lite krassst med segel för hårdvind har det varit. Nu är vi ändå hyfsat rustade tror jag.
Se´n ska man orka också rent fysiskt/mentalt! Vi ses kanske i Östersviken 26/5?
Hälsningar
Stefan